Wat is warmtekrachtkoppeling (WKK)?

Home Analyse van uw energieprofiel

EVS Beerse, wkk, warmtekrachtkoppeling

Diensten

Wat is warmtekrachtkoppeling (WKK)?

Hoe het werkt

Een installatie voor warmtekrachtkoppeling werkt met een motor die een alternator aandrijft. Die alternator wekt elektriciteit op. De restwarmte van de motor wordt opgevangen en aangewend voor warm sanitair water, gebouwverwarming of andere toepassingen.

Ook met hernieuwbare energie

De motor van de installatie kan op verschillende brandstoffen draaien. Aardgas van het net is makkelijk in te zetten voor warmtekrachtkoppeling. Maar de installatie functioneert ook met hernieuwbare energiebronnen.

Nettobesparing zonder investeringen

Als ESCO (Energy Service Company) EVS Energy plaatst in eigen beheer een installatie op het terrein van uw bedrijf. De elektriciteit en de warmte die het toestel opwekt, koopt u aan. Omdat die elektriciteit goedkoper is dan elektriciteit via het net, realiseert uw bedrijf een mooie nettobesparing zonder investeringen.

Efficiƫnte uitbating zonder zorgen

EVS Energy neemt niet alleen de plaatsing, maar ook het onderhoud en de uitbating voor zijn rekening. We zorgen ervoor dat de installatie wordt aan- en uitgeschakeld op de juiste momenten. Die timing hangt af van de energieprijzen op de markt.

Permanente opvolging

Soms is het voordeliger de installatie uit te schakelen en energie via het net aan te kopen. Omdat wij permanent de markten opvolgen en op elk moment de juiste afweging kunnen maken, bent u er zeker van dat de installatie op uw terrein optimaal wordt benut.

EVS Energy zorgt ervoor dat u minder betaalt voor uw energie!